아시아희망캠프평생교육원 (1).jpg

De Asia Hope Camp Organisatie is een project dat gestart werd in 2011 door een aantal gepassioneerde jongvolwassenen uit de Koreaanse samenleving. Deze jongvolwassen streefden er naar om door middel van vrijwilligerswerk mensen te helpen en educatie te geven over verschillende culturen.

ACOPIA heeft de volgende doelen opgesteld om haar visie en missie te behalen:

ACOPIA biedt een platform voor culturele uitwisseling:

  1. ACOPIA biedt een gastvrije omgeving voor internationale dialoog en culturele uitwisseling door:
    (a) Jongvolwassenen van over de hele wereld aan te moedigen om naar Korea te komen en om hun culturele kennis te delen;
    (b) Interactie met de rest van de wereld te verbeteren door samen te werken met andere internationale organisaties;

    Tot dusver hebben de activiteiten van ACOPIA voornamelijk Koreaanse en Japanse mensen aangetrokken, maar het werk van ACOPIA kent geen grenzen. Het doel van ACOPIA is om mensen met verschillende nationaliteiten aan te sporen om te helpen bij het behalen van de visie en missie. Om deze reden is het voornaamste doel van ACOPIA om haar horizion te vebreden en om van the Asia Hope Camp Organisatie een echte Internationale werk kamp te maken.

  2. Barrières doorbreken door middel van vrijwilligerswerk:

    De Asia Hope Camp biedt niet alleen een warme omgeving voor de jongvolwassenen om samen te werken met andere nationaliteiten, maar de organisatie focust zich ook op het verhelpen van armoede en het bijstaan bij nationale rampen door werk kampen aan te bieden waarbij mensen van over de hele wereld kunnen helpen bij verschillende activiteiten in verschillende aziatische landen.

ACOPIA TAAL PROGRAMMA’S & STAGES

Screen Shot 2019-03-05 at 2.43.04 PM.png

JLNE (Japanese Language Nagomi Education)

Dit programma wordt uitgevoerd in Japan bij de Kumamoto Prefectural University Japanese Language Education Laboratory. Professor BABA Ryoji, de meest erkende leraar op het gebied van Japanse taal educatie, is de hoofdverantwoordelijke van dit programma. JLNE is een Japanse taal cursus waarbij Japanse universiteit studenten die afstuderen of afgestuudeerd zijn in het vak Japans, lesgeven aan de deelnemers. Dit is dus een mooie gelegenheid om te studeren met Japanse studenten en om meer te leren over de Japanse cultuur.


Screen Shot 2019-03-05 at 2.43.11 PM.png

Kumamoto Furusato

Dit is een programma dat georganiseerd wordt door de Asia Hope Camp Organisatie en de Internationale handelsafdeling van Kumamoto, Japan en het wordt ondersteund door de Korea-Japan Socio cultural forum. Het is een trainingsprogramma die één maand lang duurt. Tijdens dit programma nemen de deelnemers 3 uur per dag van maandag tot en met vrijdag (er zijn ook klassen op de zaterdag en zondag) deel aan Japanse taal lessen en culturele activiteiten.


Screen Shot 2019-03-05 at 2.43.17 PM.png

Stage bij de ACOPIA Café

De stage bij de Asia Hope Camp in Seoul is onbetaald. De stage duurt minimaal 1 maand en mag maximaal 6 maanden lang duren. Gedurende het gehele jaar kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. De stagiaires nemen deel aan verschillende binnen en buiten acitviteiten en wonen samen in een gedeelde huis. De stagiaires krijgen ook de mogelijkheid om deel te nemen aan Koreaanse taal lessen en K-pop danslessen. .


• Voorbeeld van dagelijkse stage activiteiten: promotie, sociale media, taal uitwisseling, cafe activiteiten, Koreanse scholen/ universiteiten en organisaties bezoeken, 1 op 1 Koreaanse lessen volgen, K-pop danslessen volgen;
• Voorbeeld van personeelsactiviteiten: E-mails beantwoorden, betalingen controleren, nieuwe stagiaires aannemen;
• Voorbeeld originele activiteiten : elke stagiaire is verplicht om een originele activiteit te organiseren. Een voorbeeld van een originele activiteit kan zijn het organiseren van een evenement dat te maken heeft met de culturele achtergrond van de stagiaire of het zorgen voor een samenwerking tussen de school van de stagiarie en de Asia Hope Camp organisatie.


Screen Shot 2019-03-05 at 2.43.22 PM.png

KPOP School Programma

Tijdens de KPOP training programma van ACOPIA worden zang, dans en Koreaanse lessen aangeboden voor een bepaalde tijd. Dit kan 1 maand duren maar kan ook een jaar lang duren. Gedurende het programma door krijgen de studenten verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan audities voor grote entertainment agencies zoals HAPPYFACE Entertainment, BRAND NEW MUSIC, TS Entertainment, KQ Entertainment, A100 Entertainment, TOP MEDIA, WH CREATIVE, MAJESTY Entertainment, en KIWI Media Group. Wie weet ben jij de volgende K-POP ster!


Screen Shot 2019-03-05 at 2.43.29 PM.png

ACOPIA KPOP Camp

Dit programma is een kamp voor fans van K-POP. Deelnemers krijgen de kans om de bekende Koreaanse art school te bezoeken, om entertainment agencies te ontmoeten, dans en zang training te volgen, Koreaanse lessen te volgen, kennis te maken met Koreaanse eten en om nieuwe vrienden te maken die net zoveel van K-pop houden als zijzelf. Daarboven op krijgen de deelnemers ook nog de kans om Seoul te verkennen. Het hoogtepunt van deze kamp is de dag waarop de deelnemers de kans krijgen om mee te doen aan een auditie. In de voorgaande jaren zijn er al een handvol kamp deelnemers gekozen door entertainment agencies.